Чи хороша відплата?

Усім відоме почуття справжнього бажання помститися комусь іншому. Але помста в суспільстві заборонена. Відплата важлива для психічного здоров’я, кажуть психологи.3 лютого 2007 р

Біблійний закон містить деякі основні дані, які все ще застосовуються до християн сьогодні, коли оцінюють насильство та відплату. Потерпілий повинен бути почутий і справедливий. Насильство – це не дрібниця. Проте жодній людині, а лише Богу не дозволено мститися й відплачуватись.

Сучасний Старий Завіт Бог дає людині правила, щоб захистити її від неї самої в цьому грішному світі. Коли Бог каже: «Око за око, зуб за зуб«(Вихід 21:24), то, з одного боку, це захист від ескалації. Відплата буде обмежена ступенем злочину.

The відплата часто є не тільки правом потерпілої сторони, а й обов'язком, порушення якого робить зобов'язану особу нечесною, або обов'язком, що позбавляє її певних прав. Це також перешкоджало прийняттю штрафу (wergeld) протягом тривалого часу відплата, тому що це вважалося нечесним.

Помста повинна приносити задоволення і задоволення. Це може спрацювати в короткостроковій перспективі, але ніколи в довгостроковій: через короткий час помста призводить до ще більшого незадоволення. Дослідження показали, що люди, які мстилися, після цього відчували більше злості та негативних думок.

с смертний гріх (лат. peccatum mortiferum або mortale) використовуються в Римо-Католицькій Церкві для опису особливо серйозних видів гріха, через які люди свідомо і добровільно залишають спілкування з Богом.