Чому Ісус каже любити своїх ворогів і молитися за тих, хто вас переслідує?

І Ісус каже, що любити наших ворогів і молитися за тих, хто нас переслідує демонструє нашу позицію дітей Божих. Вас позбавили світової системи справедливості. Вам більше не потрібно боротися, щоб отримати те, що вам винні. 15 червня 2023 р

«Любіть своїх ворогів і моліться за тих, хто вас переслідує». (Матвія 5:44) Молитва за ваших ворогів є однією з найглибших форм любові, тому що це означає, що Ви повинні дуже хотіти, щоб з ними сталося щось хороше. Ви можете робити добрі речі для своїх ворогів без справжнього бажання, щоб у них все було добре.

Ми повинні молитися за тих, хто нас переслідує. Це подобається нашому небесному Батькові (Матвія 5:45). Для Ісуса це справді означає бути дитиною Бога. Ісус пояснює цю ідею любові, наголошуючи на любові Бога до нас, людства, «праведних і неправедних» (Матвія 5:45).

У нас є дві причини любити наших ворогів. Один просто тому що Бог сказав, але інший тому, що Бог полюбив нас першим. Коли ми ще були ворогами Бога (Колосянам 1:21 і Римлянам 5:10), Він продемонстрував Свою любов до нас. Через Ісуса (Римлянам 5:8) Божа любов принесла нам спасіння.

Ісус каже, що нашою відповіддю має бути «благословення» їх: щоб висловити протилежний підхід як "прокляття". Ми повинні молитися про їхнє викуплення з любов’ю і без загроз, і прагнути їхнього благополуччя. У той же час, переконавшись, що ми слухняні Богові, ми все ще зобов’язані вказувати на гріх.

«Благословіть тих, хто вас переслідує; благословляй і не проклинай їх» (Римлян 12:14). Божа воля боротися за свою справедливість. Він буде вашим захисником і захисником. Залиште ці тяжкі потреби біля підніжжя хреста та йдіть шляхом свого Спасителя.