Що таке Лука, розділ 12, вірш 32?

Луки 12:32 У контексті 32 “Не бійся, стадо мале, бо Отець ваш зволив дати вам Царство. 33 Продай майно своє і роздай убогим. Забезпечте собі гаманці, які не зношуються, скарб на небі, який ніколи не пропаде, де злодій не наблизиться і міль не знищить.

Ісус навчає Своїх учнів про пріоритети в Царстві Божому. Це сталося у відповідь на чоловіка, розгніваного через те, що його брат не ділить сімейну спадщину так, як він вважає за потрібне. Цей чоловік жадає того, що має його брат, і бажає накопичити багатство.

Через віру в Христа Бог вітає нас у Своєму царстві, а вічне правління та опіка Царя починається вже зараз. Даючи цю обіцянку, Ісус звертається Його учні як «малу отару». На зображенні зображено досить малу отару овець, щоб пастух знав кожну з них особисто й близько. Він знає їхні імена.

Ісус пропонує безцінний скарб і джерело великої радості й безпеки, заради якого варто продати все інше. Ісус попереджає, що гроші та майно не триватимуть і можуть бути забрані будь-якої миті злодієм або самою смертю. Довіряй Богу і май віру.

Давайте уважніше розглянемо, що Ісус говорить у віршах 31-32. Він каже нам шукайте Царства Божого. Шукати – це дійсно чогось хотіти. Це означає мати сильне бажання чогось. Це Боже Царство, якого ми повинні шукати.

У цьому розділі підкреслюється потреба в готовності та терміновість бути зайнятим у служінні Господу. Ніхто не знає, коли Ісус повернеться, але ми знаємо, що коли Він повернеться, усі постануть перед Суддею. Ті, хто зараз служать Богові, мають бути старанними у своїй роботі та запрошувати інших служити Богу.