Яка різниця між католицькою церквою та євангельською церквою?

там католицька церква Романа приймає Святе Письмо як основу віровчення І традиція. там Євангельська церкванатомість приймає його як єдину безпомилкову основу поведінки І доктрини Святого Письма. Традиція не має цінності, якщо вона чітко не підтверджена в Святому Письмі.

За його словами євангелісти, Бог спасає нас тільки в Ісусі – хрест (смерть Ісуса) І достатньо для нашого спасіння. Тоді як для i католики хрест І необхідно і це так початок спасіння, але цього недостатньо і це так можливо І нам потрібно робити інші речі, які додають до того, що Христос зробив на хресті.

Фундаментальними принципами були наступні: віра, благодать, Святе Письмо і Христос як єдиний посередник між Богом і людиною. Інші більш радикальні реформатори, такі як Кальвін, взагалі відкидали всі таїнства та присутність образів у церквах.

Євангелист був визначений як «особа, яка сповіщає або проголошує добру новину», отже, у своєму загальному значенні цей термін може стосуватися всіх вірних християн, які сповіщають і проголошують Добру Новину par excellence: можливість спасіння у Христі для всіх людей.

там Біблія, тобто Старий і Новий Завіти (тобто всі Єврейські Писання та Євангеліє, Діяння Апостолів, Листи Апостолів та Апокаліпсис) однакові для католиків і євангелісти (окрім кількох книг Старого Завіту що вони не звертаються до відкритих теологічних питань).

Служителі Служіння в євангельських церквах (пастори, доктори, старійшини та диякони та інші відповідно до дарів Духа) не становлять ні «духовенство» з виключними прерогативами, ні «ієрархію», і, якщо вони хочуть, вони може укладати шлюб. Глава Церкви є Ісус Христос який не має земних намісників.