Яка різниця між наказовим і наказовим?

Імперативні висловлювання використовуються для вираження вимоги чи пропозиції, а вказівні висловлювання використовуються для вираження факту. Для більшості дієслів форма наказового способу (наприклад, «бігти») ідентична формі вказівного способу теперішнього часу від другої особи (наприклад, «ви біжите»).

Це команди, які звучать як «будь цим» або «зроби це». Коли ми чуємо імператив, ми миттєво кажемо собі: «Це щось практичне, що я можу зробити». У Святому Письмі ми в основному можемо це побачити показником є ​​те, що Христос ЗРОБИВ для нас, а імперативом є те, що ми повинні РОБИТИ.

Індикатив — це твердження факту: «Бог любить вас». Імператив — це наказ: «Любіть Бога всім своїм серцем, розумом, душею та силою». Тепер ось важливий момент у євангельській граматиці: Божі індикативи завжди є основою для Божих імперативів.

а саме що Бог наказує нам робити (імператив) базується на тому, що він зробив, робить або буде робити (індикативи). Цим послідовним зразком Бог означає, що освячення залежить від Бога, але включає людську волю та співпрацю.

Вказівний спосіб використовується для викладення фактів або думок і для постановки запитань (наприклад, «Стелла — інженер», «Це наймиліший пес, якого я коли-небудь бачив», «Ти підеш зі мною?»). Це найпоширеніший граматичний спосіб в англійській мові, і його можна використовувати з кожним часом дієслова.