Яке головне послання Ездри?

Книга Ездри розповідає про повернення двох груп євреїв із Вавилону до Єрусалиму, де вони відбудували храм і свою громаду.. Коли студенти вивчають книгу Ездри, вони можуть дізнатися про те, як Господь дає Своїм людям змогу долати спротив і виконувати Його волю.

Езра визнав це якби Бог дав їм те, на що вони заслуговували, він мав би їх усіх знищити. Подібним чином ми, можливо, не скоїли всіх жахливих гріхів, у яких винне наше суспільство. Однак ми можемо сповідати перед Богом наші власні гріхи, а також гріхи суспільства.

Книга Ездри розповідає про повернення євреїв, про їхню боротьбу за виживання та відновлення зруйнованого. Через свою розповідь Ездра заявив, що вони все ще є Божим народом і що Бог не забув їх.

Інструкція Ездри У вірші 10 я хочу, щоб ви звернули увагу на три речі: Ездра вивчав закон Божий; Ездра дотримувався закону Божого; і, нарешті, Ездра навчав закону Божого. По-перше, треба вчитися! Ездра мав знати, що говорить Слово, чого воно вчить і які принципи в ньому викладено.

Спочатку написаний як одна книга в єврейській Біблії, документ Ездри та Неемії виконання Божої обіцянки про те, що Ізраїль повернеться додому після 70 років вигнання у Вавилоні та знову відновить свій зруйнований храм.

Гріх завжди приносить горе. Ездра та люди визнали, що Бог покарав їх за їхній гріх: «І після всього, що спіткало нас за наші злі вчинки та за велику провину нашу, побачивши, що Ти, Боже наш, покарав нас менше, ніж заслуговували наші беззаконня» (Ездри 9:13).