Які благословення Шабана?

Благословення: Місяць Шабан є благословенним місяцем, і є багато нагород для тих, хто робить добрі справи протягом цього місяця. У хадисі сказано: «Коли настане місяць Шабан, не будьте ледачими та недбалими, оскільки це місяць, коли вчинки передаються Господу світів». 21 лютого 2023 р.

Крім того, Шабан є місяць, у якому Пророк Мухаммад (мир йому і благословення Аллаха) найбільше постив у своїх добровільних постах тому піст Шаабан дуже важливий для мусульман і може допомогти очиститися та підготуватися до Рамадану. Немає кращого способу, ніж наслідувати приклад нашого Пророка (мир йому) і постити в Шабан.

Ми повинні наростити добровільне надання благодійної допомоги в Шабані як підготовка до Рамадану. Це означає давати гроші: Особливо, щоб допомогти своїм батькам і найближчим родичам у боргах і потребах. Щоб нагодувати бідних, викопати криницю для безводних, спонсорувати сироту та оплатити витрати вдови.

Сім причин постити в Шабан

  • 1) Наші вчинки підносяться до Аллаха в Шабан.
  • 2) Найулюбленіший місяць посту для Пророка (сав)
  • 3) Пророк (мир йому) постив у ці дні найбільше після Рамадану.
  • 4) Об’єднання постів Сунни.
  • 5) Надолужити пропущені пости Рамадану.
  • 6) Піст Шабан на честь Рамадану.
  • 7) Відродити Сунну.

Всі ці благословенні значення і події, що відбулися в місяці Шабан, також вважаються такими форми заохочення для нас збільшити виконання добрих справ, такі як пробудження для молитви нічного чування (qiyamul lail), піст, дії пам’яті (zikir) або такі прості, як читання наших благань (дуа).

Прощення: У місяць Шабан, Аллах (Святий і Великий) прощає гріхи тим, хто шукає прощення. Згідно з хадисом, Пророк (мир йому) сказав: «Шабан — це місяць між Раджабом і Рамаданом, яким люди нехтують. Це місяць, у якому вчинки слуги підносяться до Господа світів.