Які уроки ми отримуємо з притчі про слуг?

Ісус використав притчу про урок невблаганного слуги, щоб навчати своїх послідовників прощення. Притча вводиться під час дискусії про мораль. Петро запитує Ісуса, скільки разів він повинен прощати іншому (сучасний дух того часу каже, що трьох разів достатньо).

Ключовий момент цієї притчі полягає в тому кожен слуга мав вирішити: відповідати за те, що йому дали, або розтратити те, що йому дали. Господар у цій притчі довірив кожному зі Своїх слуг певну кількість талантів відповідно до їхніх здібностей.

Суть притчі така ми повинні використовувати все, що нам було дано, для Божих цілей. Серйозні наслідки для непродуктивного слуги, що виходять за рамки простої посередності в бізнесі, говорять нам, що ми повинні інвестувати своє життя, а не витрачати його даремно.

Яких духовних принципів навчає ця притча? Щоб бути готовим до повернення Господа, ви не можете просто вибрати час, щоб бути готовим, а навпаки, ви повинні бути готові завжди. Повернення Господа відбудеться в несподіваний час.

Обов'язком слуги було насамперед задовольнити потреби господаря. Неможливо було подумати, щоб господар вибачав слугу за обідом, поки господарська їжа була неприготована. Потім Ісус завершив притчу таким риторичним запитанням: «Чи дякує він цьому слузі за те, що виконав те, що йому було наказано?

Після того, як Петро запитує Ісуса, як часто він повинен прощати того, хто згрішив проти нього, Ісус розповідає історію про слугу, чий величезний борг прощений царем, але який відмовляється пробачити менший борг перед ним і піддається тортурам за це. Теологічний підтекст полягає в тому Бог простить усі гріхи, і ви повинні також.